Červená čočka s koprem a uzeným lososem zpět

Ingredience:
červená čočka250 guzený losos125 gstřední cibule1 ks
střední mrkev1 ksčesnek2 stroužkylimetková šťáva1 lžíce
kopr (nebo lžička sušeného) hrstkamuškátový oříšek špetkasůl dle chuti
pepř dle chutizakysaná smetana dle chuti
červená čočka 250 g, uzený losos 125 g, střední cibule 1 ks, střední mrkev 1 ks, česnek 2 stroužky, limetková šťáva 1 lžíce, kopr (nebo lžička sušeného) hrstka, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, pepř dle chuti, zakysaná smetana dle chuti

Příprava

Po dlouhé době se zase sešla dobrá konstelace - nápad, světlo a chuť vařit. Tak jsem si řekla, že toho využiju a přinesu vám tip na rychlý a chutný oběd nebo večeři.

Dáme si vařit červenou čočku. Mezitím si nakrájíme cibuli a osmahneme na trošce oleje. Nastrouháme na jemno mrkev a česnek, přidáme ke zlatavé cibulce a ještě společně orestujeme. Podlijeme trochou vody a chvilinku podusíme. Uvařenou čočku slijeme a dáme do pánve. Uzeného lososa nakrájíme na kousky a spolu s koprem a muškátovým oříškem přidáme k čočce. Na závěr dochutíme pepřem, solí a limetovou šťávou. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany. Ať vám chutná!

2019-02-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI