Cestoviny s kelom a klobáskou zpět

Ingredience:
strednej hlávky kelu1/2 ksklobásy200 gcherry paradajok250 g
cesnaku2 strúčikyobľúbených cestovín300 gmasla orech
olivový olej dle potrebysoľ dle chutimleté čierne korenie štipka
parmezán dle chuti
strednej hlávky kelu 1/2 ks, klobásy 200 g, cherry paradajok 250 g, cesnaku 2 strúčiky, obľúbených cestovín 300 g, masla orech, olivový olej dle potreby, soľ dle chuti, mleté čierne korenie štipka, parmezán dle chuti

Příprava

Momentálne je obdobie, kedy sa po obchodoch všade gúľajú kelové hlavičky, buď tie malé, ružičkové, alebo krásne veľké kučeravé.
Je to krásna zelenina a nielen, že skvele vyzerá, chutí, ľahko sa pripravuje, ale zároveň je aj veľmi zdravá.
Ja tu mám v súvislosti s kelom cestovinový recept obohatený o údeninu - s chuťou klobásy (či slaniny,alebo údeného mäska) sa kapustové rastliny skvele dopĺňajú.
A aby to nebolo až príliš zimné jedlo, osviežený je cherry paradajkami.

Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Kel si očistíme a narežeme na tenké prúžky.
Na masle a približne lyžici oleja si opečieme klobásu.
Potom pridáme na drobné kúsky, alebo na plátky nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.
Pridáme nakrájaný kel a miešame až kým nezavädne.
Nakoniec pridáme nakrájané cherry paradajky a ešte chvíľu dusíme. 
Môžeme aj trochu podliať vodou (skvelá je na to voda z cestovín, ale pozor na soľ, pri dochucovaní, lebo voda z cestovín je slaná a klobása tiež) a dochutíme korením a soľou.
Na záver premiešame s cestovinami, odstavíme a podávame posypané strúhaným parmezánom.
2016-03-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI