Chilli con carne zpět

Ingredience:
olivový olej trochumalá cibule2 ksčesnek1 stroužek
mleté chilli1 lžičkachilli paprička1 ksmletý kmín1 lžička
mleté hovězí250 gsůl špetkapepř špetka
hnědý cukr špetkarajčatový protlak1 lžičkakonzerva loupaných rajčat400 g
hovězí vývar150 mlkonzerva červených fazolí400 gskořice špetka
olivový olej trochu, malá cibule 2 ks, česnek 1 stroužek, mleté chilli 1 lžička, chilli paprička 1 ks, mletý kmín 1 lžička, mleté hovězí 250 g, sůl špetka, pepř špetka, hnědý cukr špetka, rajčatový protlak 1 lžička, konzerva loupaných rajčat 400 g, hovězí vývar 150 ml, konzerva červených fazolí 400 g, skořice špetka

Příprava

Na americkou kuchyni jsem, jak už jste si mohli všimnout, docela vysazená. Tím, že žije ve Státech tolik různých národností, není jejich vaření tak úzce zaměřené, jako jinde.

Když tedy jižané zkombinovali jejich tradiční eintopfy se špetkou Mexika, dali vzniknout opravdové pochoutce. Naposledy jsem chilli con carne měla asi tak před 5 lety a vůbec nechápu, proč jsem se do něj doma pustila až tak pozdě. Výborné jídlo, snadno připravené a ještě k tomu docela levné. Loupaná rajčata i fazole jsem koupila v Lidlu v dobré kvalitě za pár korun.

Protože jsem na konec dávala chilli dopékat do trouby, používala jsem od začátku hrnec s kovovými uchy. Troubu jsem předehřála na 150 °C.

Na oleji jsem osmahla cibuli a po chvíli i prolisovaný česnek. Přidala jsem mleté chilli, posekanou papričku a kmín a ještě chvíli míchala. Následovalo maso, které jsem nechala kompletně opéct až se pěkně rozpadlo. Obsah hrnce jsem osolila, opepřila, přidala cukr a rajčatový protlak a ještě trochu opekla. Na závěr jsem do hrnce vyklopila konzervu rajčat a přilila vývar. Přiklopila jsem pokličkou a šoupla do trouby na 1,5 hodiny. V průběhu pečení jsem hrnec kontrolovala, aby se v něm udržoval slabý var a případně teplotu doregulovala.

Cca 15 minut před koncem pečení jsem promyla v cedníku fazole, aby na nich nebyl původní nálev a přisypala je do chilli. Dochutila jsem ho ještě špetkou skořice (svitek, který uvádí autorka jsem neměla) a po dopečení nechala vychladnout.

Na servírování došlo až druhý den, protože je tohle jídlo údajně nejlepší trochu odleželé. Tomu jsem věřila velice ráda, takže jsme měli nedělní oběd hotový už v sobotu a mohli jsme celé včerejší dopoledne odpočívat. Můj drahý, jakožto barometr mužské chuti, si přidal, takže určitě neváhejte a uvařte chilli pro své mužné muže. Pálí tak akorát.

2014-09-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI