Chilli con carne zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso500 golej1 lžícestřední cibule1 ks
česnek2 stroužkysekaná rajčata2 konzervyčervené fazole2 konzervy
římský kmín1/2 lžičkyhovězí vývar400 mlchilli paprička1 ks
čokoláda na vaření3 kostičkysůl dle chutipepř dle chuti
koriandr dle chutizakysaná smetana dle chutiGoudacca 100 g
mleté hovězí maso 500 g, olej 1 lžíce, střední cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, sekaná rajčata 2 konzervy, červené fazole 2 konzervy, římský kmín 1/2 lžičky, hovězí vývar 400 ml, chilli paprička 1 ks, čokoláda na vaření 3 kostičky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, koriandr dle chuti, zakysaná smetana dle chuti, Gouda cca 100 g

Příprava

Hele, já nevím… dva měsíce umíráme vedrem, ještě včera se pomalu nedalo dejchat a najednou lup… 17 stupňů! Co s tím… můžu pustit topení, anebo… si uvařím parádní Chilli con carne! A to nejlepší se musí vařit s čokoládou, pomalu a dlouho. Ale nebojte, nemusíte u něj stát věčnost, jako u guláše… tohle je vlastně na přípravu úplná sranda.

Na oleji zpěníme cibulku, česnek, římský kmín a přidáme mletý maso, které za stálého míchaní restujeme, dokud nevyvaříme veškerou šťávu až na tuk. Osolíme, opepříme, pak přihodíme sekaný rajčata, fazole, čokoládu a chilli papričku. Zalijeme vývarem, vše promícháme, přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a v přiklopeném hrnci vaříme alespoň 2 hodiny. 3 hoďky, pokud na to máte čas a chcete mít Chilli naprosto dokonalý. Každou hoďku směs promícháme a dílo je hotovo! Podáváme se zakysanou smetanou, koriandrem, troškou sýru a třeba bagetou, rýží, chlebem, nebo jen tak.

2018-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI