Cizrnové tortilly se šmakounem, hraškou a Ghíčkem zpět

Těsto na 4 tortilly:
hladká špaldová mouka150 ghladká celozrnná špaldová mouka100 ghorká voda140 ml
České Ghíčko Bio50 ghimalájská sůl1 lžička
Cizrnovo-šmakounové kuličky:
přírodní šmakoun100 gcizrna Bonduelle4 lžícehraška pikantní na obalování dle potřeby
barbecue koření bez glutamanu2 - 3 lžičkyvoda dle potřebyolivový olej dle potřeby
Zeleninová náplň:
rajčata dle potřebyjarní cibulka dle potřebyledový salát dle potřeby
červená paprika dle ptřebyolivový olej na zakápnutí zeleniny
hladká špaldová mouka 150 g, hladká celozrnná špaldová mouka 100 g, horká voda 140 ml, České Ghíčko Bio 50 g, himalájská sůl 1 lžička, přírodní šmakoun 100 g, cizrna Bonduelle 4 lžíce, hraška pikantní na obalování dle potřeby, barbecue koření bez glutamanu 2 - 3 lžičky, voda dle potřeby, olivový olej dle potřeby, rajčata dle potřeby, jarní cibulka dle potřeby, ledový salát dle potřeby, červená paprika dle ptřeby, olivový olej na zakápnutí zeleniny

Příprava

Tři ryze české výrobky na jednom talíři. Naprosto dokonalá chuť, šmakounových kuliček, kterou si zamilujete. Už delší dobu si pohrávám s myšlenou na bezmasé tortilly, nikdy bych nevěřila, že to bude taková dobrota, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.

Tortilly připravíme jednoduše, prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran, případně pokapejte pánev vodou, mnohem lepší, lépe se pak balí.

Cizrnovo-šmakounové kuličky připravíme jednoduše. Pokrájíme si šmakouna na menší kousky, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s cizrnou, přidáme koření, uplácáme dle libosti kuličky nebo válečky a obalíme je v těstíčku z pikantní hrašky, opečeme na pánvi na olivovém oleji. Můžeme připravit i v troubě, ale já bohužel neměla tolik času. Těstíčko připravíme jednoduše, postupovala jsem dle návodu na obale, smícháme pouze pikantní hrašku s vodou a zamícháme.

Teplou tortillu si potřeme dresinkem, můžeme použít tatarku, bílý jogurt, co vás napadne a nebo jen tak a naplníme směsí zeleniny a cizrnovo-šmakounovými kuličkami.

2016-04-15 Hlavní chody

Poznámka

Složení koření RAMRAM barbecue: sůl, paprika, česnek, cibule, drcený kmín zeleninový vývar bez glutamanu.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI