Ingredience: | |||||
vařená cizrna namočená přes noc | 350 g | cuketa | 400 g | nasekaný čerstvý kopr | 2 lžíce |
nastrouhaná čerstvá mrkev | 1 ks | nastrouhaný čerstvý celer | 1 kousíček | polohrubá mouka | 50 g |
vejce | 2 ks | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
olej na smažení | 1 dle potřeby | ||||
Na dip: | |||||
zakysaná smetana | 1 kelímek | čerstvý kopr | 1 lžička | pažitka | 1 lžička |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
Milovníci zeleninových placek si určitě přijdou na své. Však děti je milují úplně stejně. Když je doplníte dipem z čerstvého kopru, jistě se obyčejné pracky změní ve velkou dobrotu.
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Okapeme, osušíme a rozmixujeme v robotu. V míse smícháme nastrouhanou cuketu, mrkev, celer, kopr, mouku a vejce. Přidáme rozmixovanou cizrnu a nakonec směs pěkně dochutíme. Poté tvarujeme placiky, které dáváme na rozpálenou pánev s olejem.
Během smažení si připravíme jednoduchý dip ze zakysané smetany.
Do misky si dáme všechny ingredience a řádně promícháme. Chutě se pěkně během smažení placek spojí. Kdo má rád zeleninu, může ji nakrájet, jako přílohu a pokapat výborným fresh dipem, který se hodí snad ke všemu.
Dobrou chuť přeji!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI