Cizrnový salát s pečenou zeleninou zpět

Ingredience:
cizrnacca 250 gčervená cibule2 ksstřední mrkev3 ks
cherry rajčátka10 ksšpenátové listy hrstžampiony dle chuti
olivový olej dle potřebysušený česnek dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutibylinky dle chutiklíčky dle chuti
cizrna cca 250 g, červená cibule 2 ks, střední mrkev 3 ks, cherry rajčátka 10 ks, špenátové listy hrst, žampiony dle chuti, olivový olej dle potřeby, sušený česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bylinky dle chuti, klíčky dle chuti

Příprava

O cizrně už jsem tady jednou básnila, takže si to odpustím. Ráda se ale podělím o další možnost, jak j v kuchyni snadno využít. Představuji vám chutnou a výživnou večeři téměř bez práce.

Den předem si namočíme cizrnu. Máme-li ji namočenou 24 hodin, nemusíme ji ani vařit, pouze dopečeme se zeleninou. Krátce namočenou cizrnu vaříme do měkka. Popř. můžete použít konzervovanou. Na menší kousky nakrájíme mrkev a žampiony. Přidáme cibuli na klínky, vše zakápneme olivovým olejem, promícháme a vysypeme na pekáč. Pečeme cca 20 minut na 160 - 180 stupňů a poté přidáme cherry rajčátka rozkrojené napůl a špenát. Přihodíme také cizrnu. Ochutíme a promícháme. Vše poté pečeme do podoby, která se nám bude líbit. 

Chtěla jsem přidat klíčky, místo toho jsem měla zatím pouze namočené mungo fazolky, které taky posloužily.

Podávala jsem s křehkým švédským chlebíkem.

2017-02-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI