Čočka na kyselo

zpět
Čočka na kyselo
Ingredience:
čočka500 gsádlo3 lžícehladká mouka2 lžíce
ocet1 - 2 lžícecukr dle chutisůl dle chuti
voda dle potřeby
čočka 500 g, sádlo 3 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, ocet 1 - 2 lžíce, cukr dle chuti, sůl dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Luštěniny jsou nezbytnou součástí zdravého jídelníčku. Mou nejoblíbenější luštěninou je čočka,  kterou jsme měli dnes k večeři.
Jak to tak bývá, aby děti jedly čočku, je to u nás podmíněno párkem, tak jsem zvolila párty párečky s 86% obsahem masa od firmy MP Krásno, a.s. – Krásno
Já mám zas ráda sázené vejce, manžel slaninu, no a cibulka, tak samozřejmě nesměla chybět. Takže abych vyšla vstříc všem, bylo od každého trochu. Krásný večer všem! 

Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme namočenou do druhého dne.
Čočku znovu propláchneme, zalijeme čistou vodou, osolíme a vaříme do měkka. Vodu slijeme.
Ze sádla a hladké mouky si připravíme jíšku, zalijeme 30 ml vody, vymícháme dohladka a promícháme čočku. Ochutíme solí, cukrem a octem. Podáváme s uzeným masem, párkem, nebo se sázeným vejcem.

VENDY TIP! Namáčení luštěnin napomáhá lepší stravitelnosti a zkracuje dobu vaření.

2016-05-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI