Conchiglioni con ricotta e spinaci zpět

Ingredience:
těstoviny conchiglioni250 gčerstvá ricotta250 - 300 gčerstvé lístky špenátu150 g
sůl špetkapepř špetkaolivový olej trochu
nastrouhaný sýr Gran Moravia dle potřebyloupaná nebo pasírovaná rajčata (1 plechovkačerstvá bazalka pár lístků
menší cibule1 ksžloutek1 ks
těstoviny conchiglioni 250 g, čerstvá ricotta 250 - 300 g, čerstvé lístky špenátu 150 g, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej trochu, nastrouhaný sýr Gran Moravia dle potřeby, loupaná nebo pasírovaná rajčata ( 1 plechovka, čerstvá bazalka pár lístků, menší cibule 1 ks, žloutek 1 ks

Příprava

Obří mušle, neboli „conchiglioni“ jsou skvělou těstovinou, kterou můžeme použít na řadu receptů. Oproti klasickým malým druhům těstovin jsou výjimečné tím, že je můžeme naplnit různými krémy a nechat třeba zapéct v troubě. 

Vznikne nám z toho potom neskutečně vynikající večeře!! Není to nic těžkého a vy se pak můžete před kamarády pochlubit svým kuchařským uměním!

Dneska si uděláme conchiglioni s mojí oblíbenou ricottou a špenátem – výborná kombinace náplně, kterou už známe z domácích raviolůMusím se přiznat, že docela dlouho jsem hledala conchiglioni v obchodech a hodně dlouho mi trvalo než jsem je našla, možná budete mít větší štěstí než já, pokud si ale nevíte rady já je našla v krámku Gran Moravia v Liberci, tak pravděpodobně je budou mít i v jiné pobočce, která je k vám nejblíž.

Postup:

  • připravíme si základní rajčatovou omáčku – recept najdete tady - samozřejmě můžete použít i loupaná rajčata nebo passatu, jak jsem uvedla v ingrediencích
  • mezitím si připravíme náplň – dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty omyté lístky špenátu, potom je sceďte, odstraňte všechnu vodu a nakrájejte nadrobno, přidejte ricottu, osolte, opepřete, přidejte sýr a žloutek, pořádně promíchejte a vložte do lednice
  • dejte vařit osolenou vodu na těstoviny (vyberte si nějaký větší hrnec ať se vám tam conchiglioni vejdou)
  • uvařte těstoviny „al dente“ a zceďte – propláchněte těstoviny studenou vodou, aby se zastavil průběh jejich varu (já vím, normálně vám radím opak, ale tentokrát je to výjimka, někteří Italové dokonce radí je zchladit ledem, ale můžete je i nechat jen odstát stranou a vychladnout, všechny tři varianty jsou vlastně správně)
  • zapněte troubu na 180-200°C
  • na spodek pekáče rozprostřete omáčku
  • vezměte každou mušli zvlášť, naplňte ji krémem z ricotty a vložte na pekáč
  • až je tam všechny naskládáte, posypte je bohatě ještě nastrouhaným sýrem
  • dejte zapéct do trouby na cca 30 minut
  • a je to! úžasná delikatesa
2014-08-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI