Costolette di maiale con gelatina di vino (vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny) zpět

Ingredience:
vepřová žebírka500 grajčatacca 3 ksvinná želatinka (já použila s příchutí čokolády a zázvoru, protože jsem omáčce chtěla dodat nasládlejší chuť) dle chuti
dobré červené víno1 sklenicečerstvé žampiony hrstsůl dle chuti
pepř špetkaolivový olejcca 2 lžícezeleninový vývar1 dcl
čerstvý nebo sušený rozmarýn1/2 hrsti
vepřová žebírka 500 g, rajčata cca 3 ks, vinná želatinka (já použila s příchutí čokolády a zázvoru, protože jsem omáčce chtěla dodat nasládlejší chuť) dle chuti, dobré červené víno 1 sklenice, čerstvé žampiony hrst, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej cca 2 lžíce, zeleninový vývar 1 dcl, čerstvý nebo sušený rozmarýn 1/2 hrsti

Příprava

Recept s masem už tu dlouho nebyl a jelikož jsem byla o víkendu nakupovat, napadlo mne vzít opět pár vepřových žebírek, které moc ráda kuchtím, a udělat z nich něco speciálního. Italové maso jedí většinou v co nejjednodušeji upravené formě. Nepoužívají „kořenící směsi na maso“. Pouze sůl, pepř a maximálně nějaké bylinky, většinou nechybí ani dobré víno při vaření. Není ale ani žádnou vyjímkou to, že v některých oblastech rádi maso marinují tak jako my (samozřejmě podněkud jednodušeji, s menším množstvím koření). Rádi si ale také k masu dělají různé omáčky. Dneska vám proto chci ukázat, jak si udělat výborná žebírka s nasládlou omáčkou z rajčat a vinné želatiny, o které už jsme minule mluvili v souvislosti s receptem se sýrem Pecorino a jinými sýry.

Vepřová žebírka omyjte a nakrájejte na kousky (nevim jak vy, ale u nás v Kauflandu je prodávají v celku, naopak v Itálii už je prodávají jednotlivě každé žebro nakrájené zvlášť, takže jsem si na to trochu nemohla zvyknout). Osolte je, opepřete a vložte na pánev. Zalijte je olivovým olejem a posypte romarýnem
osmahnětě je trochu a zalijte vínem, které necháte vypařit. Jakmile jsou dozlatova opečené, dejte jednotlivá žebra stranou a nejlépe přikryjte alobalem, aby příliš nevystydly.

V pánvi, kde vám teď zůstala omáčka z masa opečte houby, osolte je trochu a opepřete. Potom je zalijte vývarem, přidejte želatinku a všechno pěkně promíchejte, aby se želatinka rozpustila. Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky. Přiklopte pokličkou a nechte cca 10-15 minut dusit, dokud vám nevznikne hustá omáčka. Omáčku případně dochuťe, jinak můžete podávat!

2015-02-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI