Cuketová nádivka zpět

Ingredience:
střední cukteta2 kstvrdý sýr150 gčerstvá kapie1 ks
uzené maso150 gjarní cibulka1 kskysaná smetana1 kelímek
vejce4 kskoření na zeleninu dle chutisůl špetka
pepř špetkačesnek dle chutihladká mouka podle oka
prášek do pečiva1 balíčekanglická slanina100 gsádlo trošku
střední cukteta 2 ks, tvrdý sýr 150 g, čerstvá kapie 1 ks, uzené maso 150 g, jarní cibulka 1 ks, kysaná smetana 1 kelímek, vejce 4 ks, koření na zeleninu dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, česnek dle chuti, hladká mouka podle oka, prášek do pečiva 1 balíček, anglická slanina 100 g, sádlo trošku

Příprava

Na konci léta nás děda zásobuje obrovskou spoustou cuket. Nikdy jsme je nijak zvlášť nemusela, ale v posledních 2 letech jsem jim přišla na chuť. Je to moc dobra zeleninka s mnohostranným použitím :) A tady je jeden skvělý způsob jak cukety upotřebit :)

Cuketu nastrouhat nahrubo a vymačkat šťávu. Přidat nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájenou kapii, uzené maso, jarní cibulku. Vmíchat kysanou smetanu rozmíchanou se žloutky, kořením na zeleninu, osolit, opepřit (popřípadě přidat trocha prolisovaného česneku). 

Zahustit hladkou moukou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchat sníh z bílků. 

Směs vložit do pekáčku. Povrch posypat na drobounko nakrájenou anglickou slaninou. Upečeme.

Když se nádivka na povrchu zatáhne, potřeme sádlem, aby měla lepší barvičku.

2014-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI