Cuketové koule plněné sýrem zpět

Ingredience:
jemně nastrouhaná cuketa250 gjemně nastrouhaný uzený eidam150 gvejce2 ks
škrobová moučka7 lžictřešničky mozzarelly15 - 20 kssůl dle chuti
mletý pepř dle chutituk na smažení dle potřeby
Dip:
tvaroh250 gsladká mletá paprika1 lžičkadrobně nakrájená cibule1 ks
nakrájená pažitka3 lžícemléko na naředěnísůl dle chuti
jemně nastrouhaná cuketa 250 g, jemně nastrouhaný uzený eidam 150 g, vejce 2 ks, škrobová moučka 7 lžic, třešničky mozzarelly 15 - 20 ks, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, tuk na smažení dle potřeby, tvaroh 250 g, sladká mletá paprika 1 lžička, drobně nakrájená cibule 1 ks, nakrájená pažitka 3 lžíce, mléko na naředění, sůl dle chuti

Příprava

Máte rádi překvapení na talíři? Zkuste cuketovo-sýrové těsto naplnit mozzarellou, nivou, nebo tvarůžky.

Tvaroh naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu. Přidáme zbývající suroviny, dobře promícháme a dáme vychladit.

Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. V míse cuketu osolíme, opepříme, přidáme sýr, vejce a škrob a vypracujeme těstíčko. Hustota by měla být jako na bramborové knedlíky.

Lžící klademe do dlaně hromádky těsta, do kterých vtiskneme kuličky sýru a poté vytvarujeme koule. 

Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. 

Podáváme s vychlazeným dipem.

Poznámka:

Množství škrobové moučky berte jako orientační. Hodně záleží na tom, kolik vody zbude po vymačkání v nastrouhané cuketě. Podle potřeby škrob přidáme.

Množství mozzarelly a utvořených koulí závisí na množství těsta v dlani. Na náplň je vhodná i niva nebo tvarůžky.

2017-08-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI