Cuketové rizoto zpět

Ingredience:
rýže na rizoto150 gstředně velká cuketa1 ksšalotka1 ks
česnek1 stroužekolivový olej1 lžícezeleninový vývar450 ml
máslo2 lžícenastrouhaná citronová kůra1 lžičkanastrouhaný parmezán50 g
sůl dle chuti
rýže na rizoto 150 g, středně velká cuketa 1 ks, šalotka 1 ks, česnek 1 stroužek, olivový olej 1 lžíce, zeleninový vývar 450 ml, máslo 2 lžíce, nastrouhaná citronová kůra 1 lžička, nastrouhaný parmezán 50 g, sůl dle chuti

Příprava

Z cukety se dá vykouzlit spousta úžasných dobrot. Např. cuketové placičkysladký chlebíček nebo třeba lehký salát. Já jsem si pro vás dnes připravila recept na skvělé a rychlé cuketové rizoto. Díky pořádné dávce másla a parmezánu bude rizoto krásně jemné a krémové. Cuketu můžete do rizota klidně nakrájet na kostičky, já ji raději strouhám nahrubo, aby se s rýží hezky spojila.

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a restujeme cca 5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut. K rýži přidáme cca 150 ml vývaru a pomalu vaříme, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Vmícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme do změknutí rýže. Pánev sundáme z ohně, přidáme máslo, citronovou kůru, nastrouhaný sýr, ochutíme solí a ihned podáváme.

2019-08-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI