Cuketovo rýžový gratin zpět

Ingredience:
cuketacca 1/2 kgrýže120 gcibule1 ks
olej3 lžícečesnek2 stroužkyvývar (voda)cca 120 ml
parmazán60 gsůl dle chutipepř dle chuti
cuketa cca 1/2 kg, rýže 120 g, cibule 1 ks, olej 3 lžíce, česnek 2 stroužky, vývar (voda) cca 120 ml, parmazán 60 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

A je to zase tady – období cuket. Nejdřív se všichni těší, až jim konečně na záhonu vyrostou a za pár dní až týdnů je všichni nenávidí, protože se jich vždycky urodí moc a nikdo neví, co s nimi. Nebudu lhát, jsme na tom úplně stejně. Tak je zkuste mrsknout do tohohle v podstatě pečeného rizota, ať se můžete pár z nich zbavit. Recept je ze slavné kuchařky Julie Child, ale maličko jsem si ho zjednodušila a zkrátila.

Předehřejte troubu na 180°C. Umyjte cukety, nastrouhejte je na hrubo, lehce osolte a dejte vykapat do cedníku položeného v míse. V hrnci na dvou lžících oleje zpěňte cibulku, dokud nezměkne a lehce nezhnědne. Přidejte česnek a minutku míchejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, lehce osolte a uvařte rýži do poloměkka.

Menší zapékací misku vymažte lžící oleje. Cukety promíchejte s rýží a většinou sýra (nechte si tak dvě lžíce stranou). Pokud máte pocit, že je směs suchá (rýže potřebuje ještě nějakou vodu vsáknout při pečení), přidejte trochu vymačkané vody z cuket, pokud máte vody příliš, můžete zahustit trochou hladké mouky. Podle chuti dosolte a opepřete, přesuňte do zapékací misky a posypte zbylým sýrem. Pečte zhruba 30 minut, dokud sýr na povrchu nezezlátne. Dobrou chuť!

2018-10-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI