Dančí kotlet na medu a hořčici zpět

Ingredience:
dančí kotlet1 kgplnotučná hořčice3 lžíceostrá francouzská hořčice1 lžíce
med2 lžícečesnek2 stroužkymáslo150 g
sůl dle chutipepř dle chutibobkový list3 ks
nové koření5 kuličeksušený tymián, nebo větší snítka čerstvého1 lžičkahladká mouka1 lžíce
dančí demi-glace, nebo hovězí vývar200 ml
dančí kotlet 1 kg, plnotučná hořčice 3 lžíce, ostrá francouzská hořčice 1 lžíce, med 2 lžíce, česnek 2 stroužky, máslo 150 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bobkový list 3 ks, nové koření 5 kuliček, sušený tymián, nebo větší snítka čerstvého 1 lžička, hladká mouka 1 lžíce, dančí demi-glace, nebo hovězí vývar 200 ml

Příprava

Další z receptů, co jsem ještě nestihla před pauzou zpracovat. Už se v tom začínám pomalu orientovat, ale jde to ztuha. Buď najdu recept a nebo fotky, nikdy ne obojí dohromady. Doufám, že jednou uspokojivě všechno doženu. 

Každopádně tohle je další z řad dančích receptů (jestli si ještě někdo vzpomíná na moje "trable" s půlkou daňka).

Máslo rozehřejeme v rendlíku, přidáme k němu bobkový list, nové koření, tymián a prolisovaný česnek a na velmi nízkém plameni ho přibližně 5 minut prohříváme, aby se koření rozvonělo. Do prochladlého másla poté vmícháme hořčici a med a vzniklou marinádou potřeme v pekáčku vyskládané, osolené a opepřené maso. Necháme v lednici odpočívat alespoň do druhého dne, klidně ale i 2 - 3 dny. Poté maso pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů 2 hodiny. Maso vyjmeme a udržujeme v teple, výpek propasírujeme, podle potřeby zredukujeme, zaprášíme hladkou moukou a cca 15 minut ho necháme provařit. Maso buď vrátíme do omáčky prohřát, nebo ho na talíři přelijeme hotovou omáčkou.

2019-05-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI