Dětské halušky pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
brambory350 ghladká nebo polohrubá mouka110 gvejce1 ks
zakysaná smetana1 kelímekcibule1 ksuzené maso dle potřeby
sůl dle chuti
brambory 350 g, hladká nebo polohrubá mouka 110 g, vejce 1 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, cibule 1 ks, uzené maso dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Protože bryndza mi připadá slaná a pro malé děti nevhodná, uvařila jsem tuto starou dobrou slovenskou klasiku v odlehčené verzi pro (nejen) malé strávníky. 

Brambory nastrouháme na jemno, smícháme s vejcem a přisypáváme mouku. Množství je spíše orientační, protože hodně záleží na druhu a moučnatosti brambor. Těsto protlačíme přes haluškové síto do vroucí vody a vaříme, dokud halušky nevyplavou. Mezitím si na malé trošce oleje orestujeme na kostičky nakrájené maso a cibuli. Vmícháme do hotových halušek a přidáme zakysanou smetanu. Dospělí si dosolí (nejlépe přímo do smetany).

Můj tip: Pokud nevlastníte haluškové síto, nemusíte si halušky odpírat. Nasekejte těsto nožem z prkénka do vroucí vody a nebo dělejte halušky malou lžičkou. 

Dětská specifika:

  • zakysaná smetana je vhodná už od 9 měsíců, proto si s mírnými úpravami dovedu tento recept představit u mladších dětí
  • malinko diskutabilní je možná uzené maso (úprava kouřem není úplně vhodná), takže pro nejmenší bych případně nahradila kvalitní šunkou
  • cibule se doporučuje od 1 roku, ale je možno ji vyzkoušet už dříve
2015-04-09 Hlavní chody

Poznámka

Ingredience na dvě dospělé a jednu dětskou porci.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI