Domáce pappardelle zpět

Na cesto:
semoliny200 gpšeničnej celozrnnej hladkej múky100 gvajcia, ideálne domáce, čerstvé, izbovej teploty3 ks
olivového oleja extra panenského1 lyžicasoli štipkušafránu - na zafarbenie (realita nedostiha moje očakávania, čo sa fabry týka) štipku
Dochutenie, zdobenie: cherry rajčiny dle chutisušené rajčiny dle chuti
čerstvý cesnak dle chutiolivový olej trochubazalka dle chuti
parmezán (mala som, ale viac mi šiel na chuť slaní čský Jadel) dle chuti
semoliny 200 g, pšeničnej celozrnnej hladkej múky 100 g, vajcia, ideálne domáce, čerstvé, izbovej teploty 3 ks, olivového oleja extra panenského 1 lyžica, soli štipku, šafránu - na zafarbenie (realita nedostiha moje očakávania, čo sa fabry týka) štipku, Dochutenie, zdobenie: , cherry rajčiny dle chuti, sušené rajčiny dle chuti, čerstvý cesnak dle chuti, olivový olej trochu, bazalka dle chuti, parmezán (mala som, ale viac mi šiel na chuť slaní čský Jadel) dle chuti

Příprava

Predstavujem vám pappardelle s grilovanými cherry rajčinami,  cesnakom, rajčinami marinovanými v slnečnicovom oleji na slnku a so syrom Jadel.  Spravíte ich aj bez pomocníka akého mám ja, t.j. celkom ručne. Jednoduchá chuťová genialita, naviac vďaka surovému cesnaku prevencia pred chrípkovým obdobím, ktoré pomaly nastáva.

Zo surovín vypracujem hladké a pružné cesto. 

Bochník cesta  prikryjem  nahriatou misou (v horúcej vode) a nechám pol hodiny odležať.

Potom už cesto len vložím do stroja, pridám spravny nastavec a ide to. Nožom ukrajujem v požadovanej dĺžke.  Myslím že aj ručne vyvaľkáte a vykrojíte podobné, možno aj krajšie pásy cestovín. 

Po 2 hodinách sušenia som ich vyvarila v slanej vode, čas som si zabudla poznačiť, no ochutnávala som priebežne, kým neboli al dente. Z horúcej vody som ich iba zliala do sitka, neprelievala ďalšou vodou.

Keď som cestoviny hodila do hrnca s vodou, súbežne som si pripravila prílohu k nim. Sušené rajčiny v oleji som rozmixovala na hrubšie kúsky, pridala som prepasírovaný cesnak, zamiešala. Cherry rajčinky som zľahka orestovala na olivovom oleji na rozohriatej panvici.
 
Na tanieri posypala syrom a bazalkou.

Najlepšie sú, keď ich podávate ihneď. Nedočkavo  som fotila, aby som sa do nich mohla čím skôr pustiť. 

Aj vám dobrú chuť! 

2014-11-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI