Domácí burger s tuňákovými placičkami

zpět
Domácí burger s tuňákovými placičkami
Ingredience na placky:
tuňáková konzerva120 gkukuřice mražená/ konzerva60 gcizrnová mouka1 lžíce
strouhanka2-3 lžícesůl špetkapepř špetka
Paprikový dip:
zakysaná smetana0,5 kelímkuplnotučný tvaroh0,5 vaničkyoranžová paprika1/3 ks
petrželka hrstkasýr Grana Padano hrstkasůl špetka
Dále: houska4 ksrajče1 ks
ledový salát
tuňáková konzerva 120 g, kukuřice mražená/ konzerva 60 g, cizrnová mouka 1 lžíce, strouhanka 2-3 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, zakysaná smetana 0,5 kelímku, plnotučný tvaroh 0,5 vaničky, oranžová paprika 1/3 ks, petrželka hrstka, sýr Grana Padano hrstka, sůl špetka, Dále: , houska 4 ks, rajče 1 ks, ledový salát

Příprava

Že domácí burgery jsou čím dál tím víc oblíbené víme. Zkusila jsem tedy zdravou verzi i pro ty nejmenší. Když děti navykneme na dobré domácí dipy, určitě si na tatarku ani nevzpomenou.

Konzervovaného tuňáka pečlivě slijeme, dáme do misky a smícháme s povolenou rozmixovanou kukuřicí, moukou a strouhankou. Podle chuti dosolíme, pořádně prohněteme a z hmoty uplácáme karbanátky, které pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut. 

Na dip si smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, sýr, bylinky a najemno rozmixovanou a od vody vymačkanou papriku. Podle chuti osolíme.

Housku plníme dipem, karbanátkem,rajčátkem a ledovým salátem. 

Dětská specifika:

  • ryby jsou doporučovány od 1 roku
  • taktéž i tvaroh je kvůli vysokému obsahu bílkovin doporučován od 1 roku
  • malým dětem a dětem s citlivým trávením dejte raději bílé pečivo bez zrníček a semínek
2015-02-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI