Domácí gnocchi s omáčkou arrabbiata zpět

Ingredience:
brambory500 gvejce1 kspolohrubá mouka250 g
sůl špetkarajčata500 gpepř špetka
víno1 dclsušená rajčata hrstčesnek1 stroužek
chilli paprička1 ksceler1 ksmrkev1 ks
opražená slanina100 g
brambory 500 g, vejce 1 ks, polohrubá mouka 250 g, sůl špetka, rajčata 500 g, pepř špetka, víno 1 dcl, sušená rajčata hrst, česnek 1 stroužek, chilli paprička 1 ks, celer 1 ks, mrkev 1 ks, opražená slanina 100 g

Příprava

Kdo by odolal domacím nokům s oprazenou slaninkou?

Na gnocchi potřebujeme 500g brambor, 1 vejce a 250g polohrubé mouky. Uhněteme těsto, které rozválíme na váleček, z něhož vykrájíme samotné gnocchi a vidličkou vytvarujeme drážky, aby se nám v nich hezky držela omáčka. V osolené vodě povaříme, dokud nám gnocchi nevyplavou na hladinu.

Na omáčku si připravíme 500g čerstvých rajčat, které necháme 20 minut podusit, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme trochu vína, pár sušených rajčat, 1 stroužek česneku, 1 chilli papričku a necháme mírně povařit. Opět dochutíme solí a pepřem.

Jako malé vylepšení jsme přidali celer a mrkev nakrájené na tenké plátky a 100g opražené slaniny.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI