Farfalle s rajčaty a ricottou zpět

Ingredience:
krátké těstoviny (penne, farfalle...)250 gricotta200 grajčata v plechovce300 g
česnek (oloupaný a rozmáčknutý)1 stroužeksůl dle chutipepř dle chuti
extra panenský olivový olej dle potřebynastrouhaný parmazán dle potřeby
krátké těstoviny (penne, farfalle...) 250 g, ricotta 200 g, rajčata v plechovce 300 g, česnek (oloupaný a rozmáčknutý) 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, extra panenský olivový olej dle potřeby, nastrouhaný parmazán dle potřeby

Příprava

Dneska jsem si pro vás připravila jednoduchý recept s ricottou a rajčaty. Těstoviny farfalle jsou moje oblíbené, ale vy můžete klidně použít jakékoliv jiné krátké těstoviny, jako jsou třeba penne, tortiglioni, mezze maniche, fusilli, eliche aj.

Na rozehřátém olivovým oleji osmahneme česnek, který následně z pánve vyndáme (stačí, aby nám krásně provoněl jídlo). Přidáme rajčata, ochutíme solí a pepřem a necháme omáčku pomalu bublat na mírném plameni. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji.

Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a smícháme v pánvi s omáčkou společně s ricottou. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

TIP: Do rajčatové omáčky můžete přidat i pár lístků bazalky.

2018-02-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI