Filet ze Sumce afrického s cuketovými placičkami zpět

Ingredience:
sumec africký140 gčesnek5 stroužkůcuketa180 g
špaldová mouka40 gvejce1 ksrozmarýn dle chuti
bazalka pár lístkůsůl špetkaextra panenský olivový olej trochu
sumec africký 140 g, česnek 5 stroužků, cuketa 180 g, špaldová mouka 40 g, vejce 1 ks, rozmarýn dle chuti, bazalka pár lístků, sůl špetka, extra panenský olivový olej trochu

Příprava

Ryby by rozhodně měly být součástí zdravého a pestrého jídelníčku. 

Já ryby dělám alespoň dvakrát týdně. Tento recept na Sumečka afrického je nejen jednoduchý, ale i lehce stravitelný a chuťové vynikající. =) Afrického sumečka v Brně seženete v síti rybích prodejen Ocean48. =)

Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech si vyložte pečícím papírem. Filet ze Sumce afrického si osolte, vetřete do něj najemno nastrouhaný nebo prolisovaný jeden stroužek česneku, vmasírujte do něj rozmarýn a polijte ho trochou olivového oleje. Nachystaný filet položte na plech. Dále si nahrubo nastrouhejte cuketu. Do nastrouhané cukety přidejte 4 stroužky najemno nastrouhaného nebo prolisovaného česneku, vejce, špaldovou mouku, špetku soli a nasekané listy bazalky. Polévkovou lžíci přendejte část směsi na pečící papír, na stejný plech se sumečkem, a vytvořte placičku. Z připravené cuketové směsi byste měli vytvořit tak čtyři placičky. Plech pak vložte do vyhřáté trouby a pečte 25 minut. V půlce pečení, obraťte placičky na druhou stranu, aby se Vám upekly rovnoměrně. Podávejte se sklenkou vychlazeného bílého suchého vína. =)

2014-01-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI