FISH & CHIPS zpět

Ingredience:
filety z čerstvé tresky0,5 kgsůl dle chutipepř dle chuti
hladká mouka1 hrnekpanko strouhanka1 hrnekvajíčko1 ks
olej na smažení
Citronová majonéza:
majonéza (domácí/kupovaná)100 gcitronová kůra1/4 lžičkycitronová šťáva1 lžička
Hranolky:
větší brambory3 - 4 kssůl dle chutiolej dle potřeby
filety z čerstvé tresky 0,5 kg, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hladká mouka 1 hrnek, panko strouhanka 1 hrnek, vajíčko 1 ks, olej na smažení, majonéza (domácí/kupovaná) 100 g, citronová kůra 1/4 lžičky, citronová šťáva 1 lžička, větší brambory 3 - 4 ks, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Nemáte nápad na rychlý a přitom skvělý oběd? Zkuste si udělat fish and chips.

Není to jen recept jak osmažit rybu a dát k ní hranolky s majonézou.

Tresku jsme si obalili v super křupavé panko strouhance. To je speciální japonská strouhanka, neseženete ji běžně v obchodě, ale jen v asijských specialitách.

Ryba bude křupavější i díky tomu, že panko strouhanka nasákne míň tuku než ta běžná.

Pokud panko neseženete, vemte čerstvý toustový chleba, okrájejte z něj okraje a střídku rozmixujte na hrubší strouhanku, je to asi nejpodobnější.

A protože k fish and chips patří majonéza, připravili jsme si svěží citrónovou, která se k rybě perfektně hodí. 

A kterou rybu koupit? Čerstvá treska je pro nás na tohle jídlo klasika! A pokud budete pokukovat po jiné rybě, rozhodně vyberte nějakou, která má málo tučné, světlé a pevné maso.

Nejdříve rozehřejte troubu na hranolky a připravte brambory. Hranolky děláme jedině tak, že oloupané brambory rozkrájím na hranolky, propláchnu vodou, aby se zbavily přebytečného škrobu, osuším, v míse je promíchám s trochou (olivového nebo řepkového) oleje, osolím a peču na plechu vyloženém pečícím papírem. Na 180°C, asi 20 minut, občas promíchám. 

Majonézu připravte, jak jste zvyklí, buď domácí, nebo kupovanou a smíchejte ji s citronovou kůrou a šťávou. 

Rybu rozdělte na jednotlivé porce. Osolte a opepřete. Každý kousek ryby obalte nejdříve v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance.

Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany.

2018-06-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI