Fusilli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou zpět

Ingredience:
těstoviny fusilli1/2 balíčkustředně velké rajče6 kssmetana 12%1 kelímek
mozzarella sýr1 sáčekčesnek3 stroužkymáslo1 plátek
sůl1 špetkapepř1 špetkačerstvá bazalka1 hrstka
sýr niva1 plátekmozzarella na ozdobení4 plátky
těstoviny fusilli 1/2 balíčku, středně velké rajče 6 ks, smetana 12% 1 kelímek, mozzarella sýr 1 sáček, česnek 3 stroužky, máslo 1 plátek, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, čerstvá bazalka 1 hrstka, sýr niva 1 plátek, mozzarella na ozdobení 4 plátky

Příprava

Tento rychlý recept jsem uvařila k obědu pro dceru a zbytek k večeři zase s radostí uvítal manžel. Není nad lehké těstoviny, kde si užijete přírodních chutí bez zbytečných dochucovadel, že ano?!

Jdeme na jednoduchý recept, který zvládne s přehledem každý.

Nejprve jsem si rajčata nařízla křížem, spařila vřelou vodou a poté oloupala. Ve vodě je chvilku nechte, budou se lépe loupat.
Připravíte si vodu na těstoviny, které budete vařit v osolené vodě, do té doby, než budou správně al dente.
Na trošce čerstvého másla jsem si orestovala česnek na tenké plátky. Poté přidala spařená nakrájená rajčata s posekanou bazalkou a nechala je dusit ve vlastní šťávě. Lehce osolím, opepřím a přidáváme smetanu, spolu s nakrájenou mozzarellou. Našla jsem i kousíček nivy, tak jsem ji tam šupla také. Sýru není nikdy dost.
Jakmile se vám v omáčce chutě spojí a lehce ji provaříte, vypínáte sporák a uvařené těstoviny promícháte v hrnci s rajčatovým sosíkem.

Poté servírujeme na talíř, zdobíme plátky mozzarelly a lístkem čerstvé bazalky.

Přeji dobrou chuť!


2015-07-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI