Glazovaná vepřová nožička s pestrou nádivkou zpět

Ingredience:
vepřová nožička1 ks
Nádivka:
červené fazole10 kshouska1/2 ksvejce1 ks
hříbky5 dkgšalotka1 kspečený česnek2 stroužky
sůl špetkapepř špetka
Karamelizovaný základ:
divoké koření špetkakořenová zelenina10 dkgprotlak1 lžíce
vinný ocet1 lžícecibule1/2 kscukr1 lžička
pivo3 dclsůl špetkapepř špetka
vepřová nožička 1 ks, červené fazole 10 ks, houska 1/2 ks, vejce 1 ks, hříbky 5 dkg, šalotka 1 ks, pečený česnek 2 stroužky, sůl špetka, pepř špetka, divoké koření špetka, kořenová zelenina 10 dkg, protlak 1 lžíce, vinný ocet 1 lžíce, cibule 1/2 ks, cukr 1 lžička, pivo 3 dcl, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Tento recept asi gastro nadšence rozdělí na dva tábory, ale proti gustu...víte, jak se to říká?

Vepřovou nožičku vykostíme a vložíme do karamelizovaného základu.

Základ -  Zpěníme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, divoké koření, protlak, špetku cukru, orestujeme, podlijeme vinným octem, pivem, osolíme, opepříme a v tomto základu vaříme vykostěnou nožičku pomalým varem 40 minut.

Nádivka - Na slanině opečeme šalotku, hříbky, housku na kostky, do vlažného přimícháme vařené fazole, pečený česnek a na závěr vejce.

Nožičku vyjmeme z glazovací omáčky, naplníme připravenou odleženou nádivkou, vrátíme do původního kulatého tvaru a zabalíme do alobalu. Podlité pečeme 30 minut na 120°C. Po dopečení vychladíme, sundáme alobal a za horka přepasírujeme glazovací omáčku, kterou nožičku několikrát přelijeme.

Vhodná příloha – kaštanové pyré doplněné mrkvovým želé, viz další díl.

2013-10-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI