Gnocchi vilagio (se zelím a uzeným masem) zpět

Ingredience:
velká brambora4 kshladká mouka dle potřebyvejce1 ks
sůl špetkauzené maso nebo slanina600 gkysané zelí800 g
větší cibule1 kssmetana200 ml
velká brambora 4 ks, hladká mouka dle potřeby, vejce 1 ks, sůl špetka, uzené maso nebo slanina 600 g, kysané zelí 800 g, větší cibule 1 ks, smetana 200 ml

Příprava

Noky, zelí, uzené maso....to má snad rád každý.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je trochu vychladnout a ještě za tepla oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme.  Přidáme vejce, osolíme a postupně přisypáváme hladkou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky 
o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Noky můžeme vytvarovat i větší pomocí dvou polévkových lžic.
Noky vaříme podle velikosti - jakmile vyplavou na povrch, tak počkáme ještě tak 2 minuty a jsou vařené.

Orestujeme cibulku s uzeným masem, přidáme pokrájené proprané zelí, prohřejeme a zjemníme smetanou. Přidáme noky, dvě minuty prohřejeme a podáváme.
Pokud by se vám zelí zdálo kyselejší, můžete přidat trošku cukru.

2013-11-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI