Ingredience: | |||||
velká brambora | 4 ks | hladká mouka | dle potřeby | vejce | 1 ks |
sůl | špetka | uzené maso nebo slanina | 600 g | kysané zelí | 800 g |
větší cibule | 1 ks | smetana | 200 ml |
Noky, zelí, uzené maso....to má snad rád každý.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je trochu vychladnout a ještě za tepla oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme. Přidáme vejce, osolíme a postupně přisypáváme hladkou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky
o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Noky můžeme vytvarovat i větší pomocí dvou polévkových lžic.
Noky vaříme podle velikosti - jakmile vyplavou na povrch, tak počkáme ještě tak 2 minuty a jsou vařené.
Orestujeme cibulku s uzeným masem, přidáme pokrájené proprané zelí, prohřejeme a zjemníme smetanou. Přidáme noky, dvě minuty prohřejeme a podáváme.
Pokud by se vám zelí zdálo kyselejší, můžete přidat trošku cukru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI