Gnocchi z červené řepy s mákem a parmazánem zpět

Ingredience:
brambory400 gžloutek1 ksšpaldová mouka150 g
červená řepa300 gparmazán50 gmák50 g
máslo150 gsůl dle chutimuškátový oříšek dle chuti
brambory 400 g, žloutek 1 ks, špaldová mouka 150 g, červená řepa 300 g, parmazán 50 g, mák 50 g, máslo 150 g, sůl dle chuti, muškátový oříšek dle chuti

Příprava

Parmazán a mák dohromady? Není problém, však Číňané tvrdí, že v každém jídlu je potřeba pocítit všechny chutě, aby byl pokrm energeticky vyvážený. Domácí brambory a červená řepa, BIO špaldová mouka, sýr Parmigiano Reggiano, máslo od volně pasoucích se krav (s vysokou dávkou vit. K2) a čerstvě namletý mák ...zaručují kvalitu.

Oloupanou řepu dáme péci do trouby při 200 st. do měkka. Brambory uvaříme ve slupce. Poté brambory a řepu nastrouháme a smícháme s ostatními ingredienci v hladké těsto, popřípadě přidáme mouku. Vytvoříme válečky a z nich nakrájíme plátky, které promáčkneme vidličkou. Gnocchi vaříme v osolené vodě, než vyplavou. Podáváme polité máslem a posypané směsí parmazánu a máku.

2016-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI