Ingredience: | |||||
quinoa | 100 g | brokolice | 1/2 ks | hrášek Dione | 100 g |
ředkvičky | 4 ks | zralé avokádo | 1/2 ks | listový špenát | 50 g |
přepuštěné máslo | 1 lžička | petrželka | hrst | parmezán | 30 g |
sůl | dle chuti |
Green bowl, miska až po okraj naplněná tím největším bohatstvím, které nám příroda nabízí - vitamíny, minerály, vlákninou, přírodními barvivy apod. Přípravou tohoto výživově hodnotného jídla pojede vaše tělo na plné obrátky.
1. Quinou si uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme klidně použít bílou i černou quinou.
2. Brokolici si zblanšírujeme. Brokolici rozdělenou na malé kousky vhodíme do vroucí vody osolené vody a zhruba 3 minuty povaříme. Mezitím si připravíme misku se studenou vodou, do které po uplynutí 3 minut okapanou brokolici přendáme (díky tomu se nám zachová krásně zelená barva).
3. Stejný proces zopakujeme i s hráškem. Ten ale vaříme pouze minutu.
4. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
5. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a krátce na něm orestujeme listový špenát. Trvá to zhruba minutu.
6. Do mísy naservírujeme uvařenou quinou, brokolici, hrášek, ředkvičky, avokádo, špenát a petrželku. Vše zasypeme na hoblinky nastrouhaným parmezánem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI