Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou barbecue zpět

Ingredience:
jehněčí kýta200 ghrubá mořská sůl špetkapepř z mlýnku špetka
Omáčka:
cibule1/2 ksprotlak2 lžícečesnek1 stroužek
cukr1 lžičkavinný ocet1 lžícechilli paprička1/2 ks
uzená paprika špetka
jehněčí kýta 200 g, hrubá mořská sůl špetka, pepř z mlýnku špetka, cibule 1/2 ks, protlak 2 lžíce, česnek 1 stroužek, cukr 1 lžička, vinný ocet 1 lžíce, chilli paprička 1/2 ks, uzená paprika špetka

Příprava

Máte rádi jehněčí maso, ano? Tak to jste tu správně.

Dobře odležené maso ze spolehlivého zdroje grilujeme při 210°C 4 minuty z každé strany, po dokončení necháme 1 minutu odpočívat v rozmarýnovém oleji s citronovou šťávou.

Mezitím – omáčka barbecue - Na slunečnicovém oleji orestovat nasekanou cibulku, přidáme protlak, sekaný česnek, cukr, ocet, sůl, pepř, chilly, uzenou papriku, na mírném plameni prohřejeme a buď rozmixujeme, nebo v hmoždíři připravíme silnou  omáčku, kterou na závěr přepasírujeme.

Vhodná příloha - grilovaná kukuřice, kterou můžete jemně osolit a vložit na ní plátek čerstvého másla.Jehněčí maso

2013-10-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI