Ingredience: | |||||
jehněčí kýta | 200 g | hrubá mořská sůl | špetka | pepř z mlýnku | špetka |
Omáčka: | |||||
cibule | 1/2 ks | protlak | 2 lžíce | česnek | 1 stroužek |
cukr | 1 lžička | vinný ocet | 1 lžíce | chilli paprička | 1/2 ks |
uzená paprika | špetka |
Máte rádi jehněčí maso, ano? Tak to jste tu správně.
Dobře odležené maso ze spolehlivého zdroje grilujeme při 210°C 4 minuty z každé strany, po dokončení necháme 1 minutu odpočívat v rozmarýnovém oleji s citronovou šťávou.
Mezitím – omáčka barbecue - Na slunečnicovém oleji orestovat nasekanou cibulku, přidáme protlak, sekaný česnek, cukr, ocet, sůl, pepř, chilly, uzenou papriku, na mírném plameni prohřejeme a buď rozmixujeme, nebo v hmoždíři připravíme silnou omáčku, kterou na závěr přepasírujeme.
Vhodná příloha - grilovaná kukuřice, kterou můžete jemně osolit a vložit na ní plátek čerstvého másla.Jehněčí maso
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI