Grilovaná vepřová panenka se šťouchanými brambory zpět

Ingredience:
vepřová panenka v kuse500 gsůl dle chutipepř špetka
med pár kapekbrambory400 gcibule1 ks
anglická slanina100 g
vepřová panenka v kuse 500 g, sůl dle chuti, pepř špetka, med pár kapek, brambory 400 g, cibule 1 ks, anglická slanina 100 g

Příprava

Mezi má nejoblíbenější jídla patří především grilovaná vepřová panenka. A když jsem se rozmýšlela co udělat dobrého na večeři a v lednici byla čerstvá vepřová panenka, tak jsem hned věděla, že tu skvělou chuť masa si nemůžu nechat ujít.

Brambory si oloupeme a dáme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do změknutí. Mezitím si nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky a na pánvi osmahneme do zlatova. Ani není potřeba olej, jelikož slanina nám pustí tuk. Panenku si překrojíme na cca 10 cm dlouhé špalíčky a osolíme a opeříme, kdo má rád nasládlou chuť masa, tak potře troškou medu. Dáme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran zhruba 15 -20 minut dle velikosti masa. Než se nám panenka připraví, tak uvařené brambory přecedíme a brambory dáme zpět do hrnce, kde je lehce pomačkáme a přimícháme osmahlou slaninu s cibulkou. Panenka jakmile je hotová nakrájíme na tenké plátky a můžeme servírovat. Měla by zůstat velmi šťavnatá a uvnitř by měla být růžovoučká.

2016-03-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI