Ingredience: | |||||
malé žampiony | 200 g | ||||
Marináda: | |||||
kůra z limetky | 1 ks | šťáva z limetky | 1/4 ks | sójová omáčka | 1 lžíce |
červená feferonka | 1 ks | česnek | 2 stroužky | olivový olej | 2 lžíce |
čerstvá petrželka | hrstka | sůl | špetka |
S chutnou limetkovou marinádou....kdo by odolal.
Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve " šupinkami" dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin si připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI