Grilované marinované žampiony zpět

Ingredience:
malé žampiony200 g
Marináda:
kůra z limetky1 ksšťáva z limetky1/4 kssójová omáčka1 lžíce
červená feferonka1 ksčesnek2 stroužkyolivový olej2 lžíce
čerstvá petrželka hrstkasůl špetka
malé žampiony 200 g, kůra z limetky 1 ks, šťáva z limetky 1/4 ks, sójová omáčka 1 lžíce, červená feferonka 1 ks, česnek 2 stroužky, olivový olej 2 lžíce, čerstvá petrželka hrstka, sůl špetka

Příprava

S chutnou limetkovou marinádou....kdo by odolal.

Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve " šupinkami" dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin si připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.

2014-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravygrilování
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI