Grilovaný hermelín s vajíčkovo-ředkvičkovým salátem zpět

Ingredience:
hermelín2 ksoblíbené koření dle chutivejce uvařená natvrdo2 ks
ředkvičky150 gledový salát150 gčervená cibule1/2 ks
nasekaná pažitka1 lžícekurkuma1 lžičkabílý jogurt1 malý kelímek
sůl dle chutipepř dle chuti
hermelín 2 ks, oblíbené koření dle chuti, vejce uvařená natvrdo 2 ks, ředkvičky 150 g, ledový salát 150 g, červená cibule 1/2 ks, nasekaná pažitka 1 lžíce, kurkuma 1 lžička, bílý jogurt 1 malý kelímek, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Možná vám také po Velikonocích přijde vhod i nějaký lehčí recept, ve kterém zároveň zužitkujete přebytečnou vajíčkovou nadílku.

Hermelíny potřeme lehce z obou stran olejem (já použila olej z vlašských ořechů a chuť byla skvělá) a posypeme oblíbeným kořením. Zabalíme do alobalu a hodíme na gril nebo do trouby. Mezitím si připravíme salát, který budeme mít jako přílohu. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme chvíli vypotit. Nakrájíme cibuli, ledový salát a pažitku. Oloupaná vajíčka také nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky. Z ředkviček slijeme přebytečnou tekutinu a přidáme ostatní zeleninu a koření. Na závěr vmícháme bílý jogurt nebo, chcete-li zakysanou smetanu a ihned podáváme spolu s rozpečeným hermelínem.

2018-04-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI