Guláš se sušenými švestkami zpět

Ingredience:
hovězí maso (pupek)700 gvelká cibule2 kshovězí vývar1 l
sladká paprika2 lžícepálivá paprika1 lžičkadrcený kmín0,5 lžičky
nové koření3 kuličkybobkový list2 ksprotlak1 ks (140 g)
švestková poidla2 vrchovaté lžícesušené švestky5 kssvětle zelené papriky3 ks
česnek3 stroužkybrambory400 g (4 ks střední)sůl dle chuti
pepř špetka
hovězí maso (pupek) 700 g, velká cibule 2 ks, hovězí vývar 1 l, sladká paprika 2 lžíce, pálivá paprika 1 lžička, drcený kmín 0,5 lžičky, nové koření 3 kuličky, bobkový list 2 ks, protlak 1 ks (140 g), švestková poidla 2 vrchovaté lžíce, sušené švestky 5 ks, světle zelené papriky 3 ks, česnek 3 stroužky, brambory 400 g (4 ks střední), sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Všechny ingredience pěkně pohromadě v jednom hrnci. Povidla a švestky dodaly omáčce krásnou barvu a dokonalou chuť. Můj spontánní nápad a náš nedělní oběd.

Postup:

  • Pokrájenou cibuli opečte na oleji, když začne zlátnou, přidejte na kostky pokrájené maso a společně opékejte, až se maso ze všech stran zatáhne.
  • Přidejte protlak, povidla, švestky překrájené na půlky a koření, promíchejte a vše zalijte vývarem. Osolte, přiklopte pokličkou a 1,5 hodiny duste
  • Po hodině přidejte pokrájené papriky a brambory, přiklopte pokličkou a ještě duste až do změknutí zeleniny, přibližně 30 minut. Na závěr prolisujte do guláše česnek a ještě 10 minut povařte, podle chuti opepřete.
DOBROU CHUŤ!
2015-01-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI