Halušky se zelím, brynzou a uzeným

zpět
Halušky se zelím, brynzou a uzeným
Ingredience:
brambory750 ghladká mouka250 gsůl dle chuti
cibule1 ksuzené maso nebo špek dle potřebykysané zelí1 sáček
brynza1 kelímek
brambory 750 g, hladká mouka 250 g, sůl dle chuti, cibule 1 ks, uzené maso nebo špek dle potřeby, kysané zelí 1 sáček, brynza 1 kelímek

Příprava

Další varianta podávání je s kysaným zelím bez bryndzy, ale jak jsem už říkala, u nás prostě musí být oboje.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce a promícháme s moukou. Množství je orientační, záleží na druhu brambor. Těsto tlačíme do vroucí vody přes síto na halušky (nebo odkrajujeme lžičkou) a vaříme, dokud halušky nevyplavou. Mezitím osmažíme uzeninu s cibulkou dozlatova, kterou poté vmícháme do scezených halušek a přimícháme bryndzu. Zpravidla se v horkých haluškách rozpustí, ale je možné ji předem trošku nahřát či naředit zakysanou smetanou

2014-11-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI