Halušky se zelím podle Romany zpět

Ingredience na halušky:
středně velké brambory5 kssůl1 lžičkahladká mouka200 g
vejce1 ks
Ingredience na směs:
kysané zelí400 guzené maso300 gcibule1 ks
sádlo1 velká lžícesůl1 špetkapepř1 špetka
kmín1 špetka
středně velké brambory 5 ks, sůl 1 lžička, hladká mouka 200 g, vejce 1 ks, kysané zelí 400 g, uzené maso 300 g, cibule 1 ks, sádlo 1 velká lžíce, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, kmín 1 špetka

Příprava

Pokud máte rádi halušky, jste na správné adrese. Tyto rychlé halušky, jsou u nás moc oblíbené.



Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a poté přes sítko na halušky propasírujeme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou jsou hotové. Pokud nemáme cedník na halušky, dáme si těsto na prkénko a nožem odšprtáváme stejně velké kousky do vroucí vody.

Na sádle zpěníme cibuli, pak přidáme nakrájené maso a orestujeme. Přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme , opepříme, pokmínujeme a podle potřeby trochu podlijeme vodou. Podusíme.

Hotové halušky scedíme a promícháme se zelím.
2022-09-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI