Holandský řízek, bramborová kaše zpět

Ingredience:
mleté maso1 kgsůl1 lžícecukr1 lžíce
vod200 mltvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný)200 gstrouhanka8 - 10 lži
hladká mouka4 - 6 lžicvejce2 - 3 kspepř dle chuti
Bramborová kaše:
brambory500 gmáslo2 - 3 lžícesůl dle chuti
smetana dle chuti
mleté maso 1 kg, sůl 1 lžíce, cukr 1 lžíce, vod 200 ml, tvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný) 200 g, strouhanka 8 - 10 lži, hladká mouka 4 - 6 lžic, vejce 2 - 3 ks, pepř dle chuti, brambory 500 g, máslo 2 - 3 lžíce, sůl dle chuti, smetana dle chuti

Příprava

V televizním pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk jsme vařili i tuhle českou klasiku. Kdo by nemiloval holanďáky, že jo?

Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den přidáme do směsi špetku pepře, vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme řízečky, které obalujeme v klasickém trojobalu a na oleji smažíme do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše.

Bramborovou kaši dělávám tak, že do robotu postupně dávám uvařené brambory, ohřátou smetanu a máslo. Vše musíme přidávat postupně, protože by v kaši vznikaly hrudky. Nakonec kaši osolíme.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z televizního pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI