Holandský řízek s bramborovou kaší

zpět
Holandský řízek s bramborovou kaší
Ingredience:
mleté maso1 kgsůl1 lžičkacukr1 lžíce
voda200 mltvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný)200 gstrouhanka8 - 10 lžic
hladká mouka4 - 6 lžicvejce2 - 3 kspepř dle chuti
Příloha:
bramborová kaše dle chuti
mleté maso 1 kg, sůl 1 lžička, cukr 1 lžíce, voda 200 ml, tvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný) 200 g, strouhanka 8 - 10 lžic, hladká mouka 4 - 6 lžic, vejce 2 - 3 ks, pepř dle chuti, bramborová kaše dle chuti

Příprava

Měla jsem chuť na bramborovou kaši. Takže přišla otázka "Co k tomu?" A jelikož jsme dlouho neměli "Holanďáky", tak volba byla jasná. Tohle jídlo snad nikdy neomrzí.

Do mletého masa přidáme lžičku cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den přidáme do směsi špetku pepře, vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme řízečky, které obalujeme v klasickém trojobalu a na oleji smažíme do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše.

Bramborovou kaši dělávám tak, že do robotu postupně dávám uvařené brambory, ohřátou smetanu a máslo. Vše musíme přidávat postupně, protože by v kaši vznikaly hrudky. Nakonec kaši osolíme.

2017-04-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI