Hornický guláš z Karvinska zpět

Ingredience:
hovězí kližka250 gvětší ibule1 kspažitka dle chuti
máslo1 lžičkahouby (i mražené)100 gčervená paprika1 ks
česnek4 stroužkyzelená paprika1 ksostravská nebo uzená klobása1 ks
rajčata2 kskmín špetkasůl dle chuti
hovězí vývar Vitana - nemusí být dle potřebyolej nebo sádlo dle potřeby
hovězí kližka 250 g, větší ibule 1 ks, pažitka dle chuti, máslo 1 lžička, houby (i mražené) 100 g, červená paprika 1 ks, česnek 4 stroužky, zelená paprika 1 ks, ostravská nebo uzená klobása 1 ks, rajčata 2 ks, kmín špetka, sůl dle chuti, hovězí vývar Vitana - nemusí být dle potřeby, olej nebo sádlo dle potřeby

Příprava

Připravte si hornický guláš, ke kterému se skvěle hodí knedlík, rýže, případně těstoviny.

Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí a zelenou papriku pokrájenou na nudličky. Podlijeme a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, rajčata, sůl, kmín a dodusíme, můžeme zjemnit 1 lžičkou másla.
V ingrediencích jsem nenapsala hladkou mouku, protože v receptu není. Můžete, pokud chcete zahustit jednou lžící rozmíchanou v troše vody.

2014-05-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI