Ingredience: | |||||
hovězí kližka | 250 g | větší ibule | 1 ks | pažitka | dle chuti |
máslo | 1 lžička | houby (i mražené) | 100 g | červená paprika | 1 ks |
česnek | 4 stroužky | zelená paprika | 1 ks | ostravská nebo uzená klobása | 1 ks |
rajčata | 2 ks | kmín | špetka | sůl | dle chuti |
hovězí vývar Vitana - nemusí být | dle potřeby | olej nebo sádlo | dle potřeby |
Připravte si hornický guláš, ke kterému se skvěle hodí knedlík, rýže, případně těstoviny.
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí a zelenou papriku pokrájenou na nudličky. Podlijeme a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, rajčata, sůl, kmín a dodusíme, můžeme zjemnit 1 lžičkou másla.
V ingrediencích jsem nenapsala hladkou mouku, protože v receptu není. Můžete, pokud chcete zahustit jednou lžící rozmíchanou v troše vody.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI