Hot wings - kuřecí křídla KFC zpět

Ingredience:
kuřecí křidélka bez špiček a v kloubu rozdělené na dvě části1 kssušený česnek1 lžičkasušená cibule1 lžička
oregano1 lžičkabazalka1 lžičkatymián1 lžička
mleté chilli1 lžičkapepř dle chutisladká červená paprika1 lžíce
sůl dle chutihladká mouka1 hrnekvejce2 ks
mléko dle potřeby
kuřecí křidélka bez špiček a v kloubu rozdělené na dvě části 1 ks, sušený česnek 1 lžička, sušená cibule 1 lžička, oregano 1 lžička, bazalka 1 lžička, tymián 1 lžička, mleté chilli 1 lžička, pepř dle chuti, sladká červená paprika 1 lžíce, sůl dle chuti, hladká mouka 1 hrnek, vejce 2 ks, mléko dle potřeby

Příprava

Co by člověk pro ty svoje děti neudělal…znáte to, že jo? Takže dneska se vařilo pro ně, mě na tohle moc neužije, já si dám radši klasický řízek.
Receptů na přípravu kuřecích křídel přesně podle " originální " receptury koluje po netu spousta. Já jsem pročetla i několik zahraničních stránek a většinou se v receptech opakovaly nejvíce suroviny, lépe řečeno koření a bylinky, které jsem zkusila i já, a musím říct, že to bylo zdařilé. K tomu skvělý 
coleslaw a byla spokojenost.

Nejprve smícháme všechno koření. Kuřecí křídla osolíme a částí směsi okořeníme. Necháme je odležet alespoň hodinu.
Zbytek koření smícháme s hladkou moukou a solí a vejce vyšleháme s mlékem. Rozpálíme si dostatečné množství oleje, nejlépe se nám to bude dělat ve fritéze na 160C.
Křidélka obalíme nejprve v okořeněné mouce, pak ve vajíčku a opět v mouce. Dobře všechno přitiskneme.
Smažíme v rozpáleném oleji pozvolna na nižší teplotě, aby se křidélka dostatečně propekla. Přibližně 15 - 20 minut.

2016-07-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI