Ingredience: | |||||
kuřecí křidélka bez špiček a v kloubu rozdělené na dvě části | 1 ks | sušený česnek | 1 lžička | sušená cibule | 1 lžička |
oregano | 1 lžička | bazalka | 1 lžička | tymián | 1 lžička |
mleté chilli | 1 lžička | pepř | dle chuti | sladká červená paprika | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | hladká mouka | 1 hrnek | vejce | 2 ks |
mléko | dle potřeby |
Co by člověk pro ty svoje děti neudělal…znáte to, že jo? Takže dneska se vařilo pro ně, mě na tohle moc neužije, já si dám radši klasický řízek.
Receptů na přípravu kuřecích křídel přesně podle " originální " receptury koluje po netu spousta. Já jsem pročetla i několik zahraničních stránek a většinou se v receptech opakovaly nejvíce suroviny, lépe řečeno koření a bylinky, které jsem zkusila i já, a musím říct, že to bylo zdařilé. K tomu skvělý coleslaw a byla spokojenost.
Nejprve smícháme všechno koření. Kuřecí křídla osolíme a částí směsi okořeníme. Necháme je odležet alespoň hodinu.
Zbytek koření smícháme s hladkou moukou a solí a vejce vyšleháme s mlékem. Rozpálíme si dostatečné množství oleje, nejlépe se nám to bude dělat ve fritéze na 160C.
Křidélka obalíme nejprve v okořeněné mouce, pak ve vajíčku a opět v mouce. Dobře všechno přitiskneme.
Smažíme v rozpáleném oleji pozvolna na nižší teplotě, aby se křidélka dostatečně propekla. Přibližně 15 - 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI