Houbové karbanátky

zpět
Houbové karbanátky
Ingredience:
houby300 ghousky (namočené do 125ml mléka)2 kssádlo2 - 3 lžíce
středně velká cibule1 kssůl dle chutipepř dle chuti
mletý kmín dle chutivejce2 ksstrouhanka dle potřeby
olej na smažení
houby 300 g, housky (namočené do 125ml mléka) 2 ks, sádlo 2 - 3 lžíce, středně velká cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletý kmín dle chuti, vejce 2 ks, strouhanka dle potřeby, olej na smažení

Příprava

Máte rádi houby? Máte rádi karbanátky? Pokud jste na obě otázky odpověděli ANO, tak tento receptík je přímo pro vás.

V hrnci rozpustíme sádlo a vhodíme na jemno nakrájenou cibuli kterou necháme zesklovatět. Na cibulku přidáme očištěné a pokrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs necháme dusit, tak aby se nám odpařila přebytečná šťáva z hub a houby změkly. Poté necháme směs vychladnout. K vychladlým houbám přidáme vejce, namočenou housku v mléce, kterou předtím vymačkáme, směs promícháme, přidáme podle potřeby strouhanku, aby se nám utvořilo "houbové těsto" a necháme alespoň hodinu uležet v lednici. Ze ztuhlé směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

2017-09-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI