Hovězí alá Mexico zpět

Ingredience:
hovězí zadní, nakrájené na tenké nudličky600 gčesnek, prolisovaný3 stroužkykmín trochu
čerstvě mleté chilli papričky dle chutičerstvé oregano2 lžícecukr1/2 lžičky
hladká mouka2 lžíceloupaná, krájená rajčata1 plechovkačerné fazole1 plechovka
olivový olej2 lžícesůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
čerstvá petrželka, nasekaná dle chuticibule na dozdobeníolivový olej trochu
hovězí zadní, nakrájené na tenké nudličky 600 g, česnek, prolisovaný 3 stroužky, kmín trochu, čerstvě mleté chilli papričky dle chuti, čerstvé oregano 2 lžíce, cukr 1/2 lžičky, hladká mouka 2 lžíce, loupaná, krájená rajčata 1 plechovka, černé fazole 1 plechovka, olivový olej 2 lžíce, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, čerstvá petrželka, nasekaná dle chuti, cibule na dozdobení, olivový olej trochu

Příprava

Servírujte posypané nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou, ideálně s kusem dobrého chleba....

Vezměte si hrnec se širokým dnem a vlijte do něj tak dvě lžíce olivového oleje. Ten nechte na středním plameni rozehřát. Přidejte na tenké nudličky nakrájené hovězí maso a pěkně ho osmahněte ze všech stran. Je důležité, aby byl olej opravdu hezky rozpálený, jinak vám maso okamžitě pustí šťávu a začne se dusit. A to tedy rozhodně nechcete!

Osmahnuté maso hezky posypte trochou kmínu, přidejte mleté chilli papričky (množství nechám na vás, já mám ocelovou hubu, tak jsem nešetřila), 1/2 lžičky cukru a mouku, vše dobře promíchejte a ještě tak 3 minuty restujte. Pokud jste se rozhodli použít sušené oregano, jeho čas přišel také právě teď, přidejte ho do hrnce společně s kmínem a ostatním kořením.

Na orestovaný základ vyklopte rajčata z plechovky se šťávou, osolte, opepřete a ztlumte sporák na mírný plamen. Nechte asi 30 minut probublávat (míchejte a hlídejte!!!). Pokud se vám směs začne přichytávat, bez pardonu přilijte trošku vody.

Těsně před uplynutím 30 minut, přidejte do hrnce i černé fazole. Originál recept praví, že mají být bez nálevu. Já tam prskla celou plechovku i s tím nálevem a světe div se, nic se nestalo. Máte-li čerstvé oregano, přidejte ho do hrnce teď, stejně jako prolisovaný česnek a nechte vše ještě asi 5-10 minut provařit.

2014-09-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI