Hovězí guláš s petrželovými knedlíky zpět

Ingredience na guláš:
hovězí maso (kližka)1,5 kgcibule1 kgsladká paprika1 lžíce
pálivá paprika1 lžičkarajčatový protlak1 ksstroužek česneku6 ks
sůl špetkapepř špetkamajoránka špetka
Petrželové knedlíky:
anglické krkovičky20 dkgmalá cibule1 ksnakrájené housky6 ks
vejce4 kspolohrubá mouka150 gmléko1 hrnek
sůl špetkapepř špetkanasekaná petrželka hrstka
hovězí maso (kližka) 1,5 kg, cibule 1 kg, sladká paprika 1 lžíce, pálivá paprika 1 lžička, rajčatový protlak 1 ks, stroužek česneku 6 ks, sůl špetka, pepř špetka, majoránka špetka, anglické krkovičky 20 dkg, malá cibule 1 ks, nakrájené housky 6 ks, vejce 4 ks, polohrubá mouka 150 g, mléko 1 hrnek, sůl špetka, pepř špetka, nasekaná petrželka hrstka

Příprava

Recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové: Vaření a pečení s radostí!

Guláš: cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda, pak přidáme nakrájené maso a osmahneme, přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín a majoránku, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Poté osolíme, přidáme pasírovaný česnek a zahustíme.

Petrželové knedlíky: všechny suroviny smícháme a vytvoříme 4 malé válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a pevně zatočíme, dáme je vařit do vroucí vody na 20 minut.

2015-03-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI