Hovězí guláš z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
hovězí kližka1 kgstředně velké cibule3 ksrozpuštěné škvařené sádlo4 lžíce
sůl2 lžičkygranulovaný česnek2 lžícepasírovaná rajčata5 lžic
chlebová strouhanka3 lžícedrcený kmín1/2 lžičkybobkový list2 ks
nové koření6 kuličekpepř8 kuličekvoda1 a 1/2 hrnku
sušená majoránka1 lžíceprolisovaný česnek2 stroužky
hovězí kližka 1 kg, středně velké cibule 3 ks, rozpuštěné škvařené sádlo 4 lžíce, sůl 2 lžičky, granulovaný česnek 2 lžíce, pasírovaná rajčata 5 lžic, chlebová strouhanka 3 lžíce, drcený kmín 1/2 lžičky, bobkový list 2 ks, nové koření 6 kuliček, pepř 8 kuliček, voda 1 a 1/2 hrnku, sušená majoránka 1 lžíce, prolisovaný česnek 2 stroužky

Příprava

Manžel je gulášový, ostatně, který chlap by nebyl. Připravila jsem bezpracný, bez míchání, uvařený v pomalém hrnci.

Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce.

Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.

Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.

Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky.

Jako příloha se hodí čerstvý chleba, nebo kynutý, či houskový knedlík.

2017-01-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI