Hovězí kostky na bylinkách zpět

Ingredience:
hovězí kližka800 gvepřové sádlo2 lžícevelká cibule2 ks
hovězí vývar / voda400 mlgranulovaný česnek1/2 lžičkykmín celý1/2 lžičky
čerstvý nasekaný libeček3 lžícečerstvě nasekaná petržel1 lžičasůl1 špetka
sůl1 špetkastudená voda100 mlškrob2 lžičky
hovězí kližka 800 g, vepřové sádlo 2 lžíce, velká cibule 2 ks, hovězí vývar / voda 400 ml, granulovaný česnek 1/2 lžičky, kmín celý 1/2 lžičky, čerstvý nasekaný libeček 3 lžíce, čerstvě nasekaná petržel 1 lžiča, sůl 1 špetka, sůl 1 špetka, studená voda 100 ml, škrob 2 lžičky

Příprava

Chcete mít pohodu v bříšku a v masně mají k mání za slušnou cenu hovězí kližku? Máte-li k mání čerstvé bylinky, vyzkoušejte.

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno.

V papiňáku na rozehřátém tuku do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso a necháme 3 minuty za promíchávání zatáhnout.

Poté přidáme sůl, pepř, kmín a česnek, zalijeme vývarem, promícháme a uzavřeme poklicí. Pod tlakem na slabém plameni vaříme 40 minut.

Po ochlazení hrnec otevřeme, přilijeme ve vodě rozmíchaný škrob, přidáme nasekané bylinky a necháme 2 minuty přejít varem.

Na přílohu je vhodný knedlík, rýže i těstoviny.

Stonky libečku nevyhazujeme. Můžeme je přidat k masu před dušením. A nebo je dát do mikrotenového sáčku a uložit do mrazáku k pozdějšímu upotřebení.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2020-06-29 Hlavní chody

Poznámka

Pro urychlení celého receptu použijte papiňák, tak jako já.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI