Hovězí kostky ve sladkokyselé smetanové omáčce zpět

Ingredience:
hovězí kližka800 gslanina150 gměkký salám200 g
cibule2 kssladkokyselé okurky3 ksmasitá červená paprika1 ks
olej1 lžícesladká mletá paprika2 lžičkylák z okurek3 dl
hovězí vývar2 dlplnotučná hořčice1 lžícevejce uvařená natvrdo3 ks
sůl dle chutipepř dle chuti
Na zahuštění:
sladká smetana2 dlhladká mouka1 lžíce
hovězí kližka 800 g, slanina 150 g, měkký salám 200 g, cibule 2 ks, sladkokyselé okurky 3 ks, masitá červená paprika 1 ks, olej 1 lžíce, sladká mletá paprika 2 lžičky, lák z okurek 3 dl, hovězí vývar 2 dl, plnotučná hořčice 1 lžíce, vejce uvařená natvrdo 3 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sladká smetana 2 dl, hladká mouka 1 lžíce

Příprava

Určitě všichni znáte falešné španěláčky, nebo-li rozlítané ptáčky.Udělala jsem je z hovězí kližky,se smetanou a druhý den po uležení byly moc príma.

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme do zlatavé barvy.

Do základu přidáme maso nakrájené na větší kostky a necháme ze všech stran zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a zalijeme okurkovým lákem a vývarem. Přidáme hořčici, drobně nakrájené okurky a papriku. Mírně osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, vaříme 40 minut.

Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Do hrnce dáme na tenké nudličky nakrájený salám a přidáme záklechtku. Promícháme a slabým varem, již bez pokličky a za občasného promíchání vaříme 10 minut. 3 minuty před koncem vaření přidáme nakrájená vejce.

Na přílohu se hodí rýže, knedlík nebo těstoviny.

2019-04-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI