Hovězí kuličky nastavené červenou řepou a pečenou cuketou s rajčatovou omáčkou s cizrnou zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso500 gmenší upečená řepa2 ksmenší cuketa1 ks
vejce1 kssušené oregano dle chutičerstvá bazalka dle chuti
Bio rajčata1 plechovkacizrna1 plechovkajablko1 ks
větší rajčata4 ksčesnek1 stroužeksůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřebytěstoviny dle libosti
mleté hovězí maso 500 g, menší upečená řepa 2 ks, menší cuketa 1 ks, vejce 1 ks, sušené oregano dle chuti, čerstvá bazalka dle chuti, Bio rajčata 1 plechovka, cizrna 1 plechovka, jablko 1 ks, větší rajčata 4 ks, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, těstoviny dle libosti

Příprava

Já tu řepu prostě musím nějak zamaskovat. Jinak ji nejíme. Já sama ji moc nemusím, proto mě baví ji kombinovat jak barevně, tak chuťově, a hlavně abych ji moc necítila. Meatballs to jistí.

Jako první osmahneme nastrouhanou cuketu. Cuketu nastrouháme, osolíme a necháme vyplakat. Vymačkáme a osmahneme na cibulce. Dáme stranou a necháme zchladnout. Pak si v mixéru spojíme mleté maso, nastrouhané řep, stroužek česnek, nasekané bylinky, sůl, pepř a vychladlou cuketu. Důkladně promícháme a mokrýma rukama tvarujeme menší kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem. Zakápneme olivovým olejem a pečeme na 190 stupňů cca 15 minut dle velikosti kuliček. Mezitím si dáme vařit těstoviny a v kastrůlku osmahneme cibulku, přidáme rajčata, nastrouhané jablíčko, pak plechovku rajčat, cizrny, podlijeme troškou vody a povaříme. Na závěr přidáme nasekanou bazalku a já ještě přidávám vypečenou šťávu z plechu.

2017-09-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI