Hovězí na pepři zpět

Ingredience:
hovězí váleček (falešná svíčková)600 gcibule6 ksolej150 ml
sůl3 lžičkyčerný mletý pepř1 a 1/2 lžíce
hovězí váleček (falešná svíčková) 600 g, cibule 6 ks, olej 150 ml, sůl 3 lžičky, černý mletý pepř 1 a 1/2 lžíce

Příprava

Jako příloha se skvěle hodí například rýže, kuskus, šťouchané brambory nebo kaše.

Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme celé oloupané cibule, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2-3 hodiny doměkka. Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách, následně maso i cibule pustí šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách. V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji.
Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule.

2014-05-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI