Hovězí plátek na rajčatech a rozmarýnu zpět

Ingredience:
hovězí maso4 plátkyrajčata1 konzervasušený rozmarýn dle chuti
cibule1 ksčesnek5 stroužkůsůl špetka
pepř špetkamáslo kousekolej trochu
vegeta nebo zeleninový bujon dle potřebyhladká mouka v případě zahuštění
hovězí maso 4 plátky, rajčata 1 konzerva, sušený rozmarýn dle chuti, cibule 1 ks, česnek 5 stroužků, sůl špetka, pepř špetka, máslo kousek, olej trochu, vegeta nebo zeleninový bujon dle potřeby, hladká mouka v případě zahuštění

Příprava

Rajčata dávají pokrmu svěžest a rozmarýn nádherně provoní.

Tento recept vznikl úplnou náhodou. V původním receptu je maso kančí, ale na to jsem neměla chuť. Měla jsem chuť na něco svěžího. Rajčata jsem měla a v mrazáku jsem našla kousek hovězího a ejhle nápad byl na světě. 

Plátky masa nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na oleji. Maso vyjmeme a orestujeme cibuli. Když je zlatavá, přidáme nakrájený česnek na plátky a opět chvilku restujeme. Přidáme sušený rozmarýn a rajčata z konzervy. Přidáme zeleninový bujon nebo vegetu. Maso dáme do pekáčku a zalijeme rajčaty. Zakryjeme a pečeme, dokud maso není měkké. Poté maso vyjmeme, šťávu dochutíme, pokud je potřeba a lehounce zaprášíme moukou. (vůbec se zahušťovat nemusí, ale já to měla k bramborovým knedlíkům). Na závěr můžeme přidat kousíček másla.

2014-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI