Hovězí pupek se salátem z rýžových nudlí a chimichurii zpět

Ingredience:
hovězí pupek300 ghrubě drcený pepř dle chutitenké rýžové nudle2 porce
řepkový olej dle potřebysezamový olej1 lžičkasvětlá sojová omáčka2 lžíce
rybí omáčka3 lžíceomáčka chimichurri dle chutisezamová semínka dle chuti
hovězí pupek 300 g, hrubě drcený pepř dle chuti, tenké rýžové nudle 2 porce, řepkový olej dle potřeby, sezamový olej 1 lžička, světlá sojová omáčka 2 lžíce, rybí omáčka 3 lžíce, omáčka chimichurri dle chuti, sezamová semínka dle chuti

Příprava

Dnes jsem nám připravila oběd v asijském stylu, na kterém jsme si náramně pochutnali.

Hovězí pupek si obalte v hrubě nadrceném pepři a ze všech stran ho omastěte olejem. Rozpalte nejlépe litinovou pánev a pečlivě ze všech stran opečte. Jak moc bude propečený, záleží jen na vás. Já osobně mám nejraději, když je maso krvavé. Myslete však na to, že pupek je hodně nízký a propeče se velmi rychle. Maso stáhněte z pánve a nechte 10 minut odpočinout.

Mezi tím si můžete připravit nudle. Prodávají se většinou v balení, kde už jsou oddělené jednotlivé porce. Vezměte tedy dvě a zalijte je horkou vodou. Po dvou minutách je propláchněte studenou vodou a ochuťte sojovou a rybí omáčkou společně se sezamovým olejem.

Odleželé maso nakrájejte přes vlákna na tenoučké plátky. Navršte hovězí na nudle a přidejte i omáčku chimichurii. Jak na ni zjistíte ZDE.

Posypte sezamem a můžete ozdobit i něčím křupavým jako jsou smažené rýžové nudle. 

Tvrdé nevařené nudle vhoďte na několik vteřin do rozpáleného oleje a osušte na ubrousku.

Dobrou chuť! 

2016-09-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI