Hovězí steak zpět

Ingredience:
hovězí svíčková400 golej trochusůl špetka
drcený barevný pepř dle chutihořčice trochu
hovězí svíčková 400 g, olej trochu, sůl špetka, drcený barevný pepř dle chuti, hořčice trochu

Příprava

Manžel miluje steaky, dělám mu je často. Já mám ráda pěkně propečený a manžel medium. Kukuřice jako příloha mě napadla, když jsem přišla tehdy z pole s čerstvou kukuřicí.

Maso je nejlepší uležené. Já ho naložila asi 2 hodinky předem. Nejprve jsem ho nakrájela na asi 2 cm tlusté špalíčky a obmotala kolem dokola, aby drželi tvar. Pak jsem ho osolila a obalila v barevném pepři. Takto jsem ho nechala marinovat. Mezitím jsem si připravila přílohu, a to pečené brambory s česnekem a cibulí. Naložené maso jsem na troše rozpáleného oleje nechala zatáhnout, z každé strany asi 4 minutky a pak vložila do předehřáté trouby, aby nestihlo vychladnout, než si připravím omáčku z výpeku. Tu jsem udělala jednoduše. Je to moje oblíbená a velice jednoduchá omáčka přes steak. Do výpeku přidám lžíci hrubozrnné hořčice nebo kremžské, malinko vody a provařím. Z trouby vyndáme asi po 3 minutách steaky na talíř, přelijeme šťávou a podáváme s pečenými bramborami a zeleninou.

2014-04-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI