Indická kuřecí stehýnka s kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
kuřecí stehýnka14 ksčesnek3 stroužkyvětší šalotka1 ks
sladká mletá paprika2 lžičkykoření Garam masala1 lžičkasůl1 lžička
žlutá kari pasta1/2 lžičkymletý zázvor1/4 lžičkymletý koriandr1/4 lžičky
citronová šťáva1 lžícebílý jogurt200 gkokosové mléko125 ml
sůl dle chutipepř dle chuti
kuřecí stehýnka 14 ks, česnek 3 stroužky, větší šalotka 1 ks, sladká mletá paprika 2 lžičky, koření Garam masala 1 lžička, sůl 1 lžička, žlutá kari pasta 1/2 lžičky, mletý zázvor 1/4 lžičky, mletý koriandr 1/4 lžičky, citronová šťáva 1 lžíce, bílý jogurt 200 g, kokosové mléko 125 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pokud vás už nudí klasické pečené kuře, zkuste překvapit touto netradiční úpravou a určitě nebudete litovat.

Z kuřecích paliček sundáme kůži, maso několikrát nařízneme a osolíme. Smícháním jogurtu, česneku, šalotky a koření vytvoříme marinádu. Do ní přihodíme všechna stehýnka a rukama důkladně promícháme a vetřeme marinádu do masa. Dáme odležet do ledničky asi na hodinu. Do vymazaného pekáče vyskládáme marinovaná stehýnka a podlijeme kokosovým mlékem. Pečeme zakryté na 200 stupňů asi 60 minut. Na posledních 15 minut odkryjeme a ke konci můžeme i zapnout funkci grilu. Podáváme s rýží basmati.

2017-02-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI